Vote for this post Share this post on:

Shape Robotics blev børsnoteret på First North i 2020, og i november 2023 har selskabet taget skridtet op til hovedbørsen i København.

Shape Robotics har siden sin børsnotering været på en imponerende vækstrejse, hvor de har levet op til de forventninger, som de satte investorerne i udsigt tilbage ved børsnoteringen og mere til. Det har kombineret med en kontinuerlig og proaktiv tilgang til kommunikation bidraget til en aktiekurs, der er mere end tredoblet sammenlignet med tegningskursen.

Hos Investor Communities ApS har vi haft fornøjelsen af at samarbejde med Shape Robotics helt fra børsnoteringen. Dette samarbejde har sidenhen udviklet sig, og er fortsat aktivt i dag, hvor vi glæder os til fortsat at dække udviklingen hos en af de interessante danske vækstaktier.

Da Shape Robotics gik på børsen i 2020, havde vi endnu ikke stiftet platformen Vækstaktier, hvorfor Shape Robotics ifm. børsnoteringen indgik et samarbejde med vores platform, Unge Investorer, som i dag har vokset sig til en af de største platforme henvendt danske privatinvestorer. Unge Investorer driver bl.a. et Facebookcommunity med mere end 57.000 medlemmer samt en af Danmarks største investeringsblogs med mere end 660 tusinde sidevisninger år til dato. I februar 2021 – få måneder efter vi stiftede Vækstaktier-platformen – indgik vi et IR-samarbejde, hvor vi sidenhen har dækket selskabets udvikling, og skabt en løbende markant synlighed.

Læs også: Trophy Games har en stor aktionærbase samlet i vores community.

Markant tilgang af private aktionærer og vækst i likviditet

Vores samarbejde med Shape Robotics nærmer sig således tre år, og giver de private investorer en lettilgængelig mulighed for at følge udviklingen hos selskabet. I alt har vi delt knap 100 selskabsspecifikke indlæg/artikler om Shape Robotics. Alene på Facebook har disse indlæg opnået en eksponering på over 210.000 visninger, mens selskabet ligeledes har oplevet solid synlighed på tværs af Vækstaktiers hjemmeside og nyhedsbrev, ligesom vi deler generelle unikke indlæg såsom Ugen på vækstbørsen, der dækker den generelle udvikling på de danske vækstbørser. Den endelige eksponering er derfor markant højere.

Den flotte rejse hos Shape Robotics har resulteret i en markant tilgang af private aktionærer, mens selskabet har løftet omsætningen i aktien. I 2021, som var selskabets første hele år som noteret virksomhed, oplevede aktien ifølge en personlig opgørelse en gns. daglig likviditet på ca. 298 tusinde kroner. På trods af et mindre vækstorienteret aktiemarked i 2022 og 2023 har Shape Robotics formået at løfte likviditeten i aktien, som jeg i 2022 opgjorde til et dagligt gns. på ca. 477 tusinde kroner og ca. 719 tusinde kroner i de første 11 måneder af 2023.

I juni 2021 begyndte jeg at følge udviklingen i antallet af aktionærer registreret på Nordnet for de danske vækstbørsaktier, og sidenhen har Shape Robotics mere end fordoblet antallet af Nordnet-aktionærer, som ligeledes er den investortype, der følger med på tværs af vores platforme. I juni 2021 havde Shape Robotics 1.304 aktionærer registreret på Nordnet, hvilket i starten af december 2023 er vokset til 2.755, efter tallet har været støt stigende, som det fremgår af grafen nederst.

Shape Robotics har udover at være en del af Vækstaktier-platformen siden februar 2021 også benyttet sig af muligheden for dækning på Unge Investorer, hvor vi efter hver kvartalsrapport skriver en gennemgang af selskabets seneste udvikling. Dette samarbejde har i skrivende stund varet de seneste fem kvartaler, og artiklerne har i alt generet pænt over 1.000 sidevisninger, mens der er mulighed for solid eksponering i Unge Investorers community med +57.000 medlemmer.

Vi er glade og taknemmelige for den tillid, som Shape Robotics lige fra start har udvist til vores koncept, hvor vi ønsker at skabe bro mellem virksomhederne og de private investorer gennem de platforme, som investorerne i forvejen benytter til at opsøge viden og dialog omhandlende aktier og investering.

Shape Robotics udvikling i likviditet og antal aktionærer på Nordnet
Post tags Vote for this post Share this post on:
Avatar Jonas Jakobsen

Author: Jonas Jakobsen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *